Természetesen a klasszikus értelembe vett automata öntözőrendszer felhasználási területei között a közös nevező mindig a kert, illetve a park! A kertekben és a parkokban pedig az a közös nevező, ami az automata öntözőrendszer működését leginkább igényli nem más, mint a sokak számára imádott gyep! Ha a telepített díszgyepes felületek nem lennének, akkor egész biztosan az öntözéstechnika is másképpen fejlődött volna és lehet, hogy leginkább a haszonárú növény kultúrában fejlődött és csiszolódott volna a tökéletességig. Azonban díszgyepek vannak és öntözni és gondozni kell őket!

Ez időigényes és precíziós feladat, ezért feltalálódott az automata öntözőrendszer, hogy megkönnyítse az Ember életét és még pazarabbá tegye a füves területek szépségét! Ezek az öntözőberendezések teljesen ellepték a bolygót, ma már a forró és a hideg éghajlati öveken egyaránt megtalálhatók, így a díszgyepek olyan körülmények között is megmaradnak, mint a sivatag. A díszkerteknek és parkoknak a gyepeken kívül vannak más növényei is, amihez az automata öntözőrendszer technikai kialakítása szintén kiválóan alkalmazkodni tud.

Gyors terjedés a növénytermesztésben

Az öntözéstechnikai gyártó cégek mindenféle öntözési területre kifejlesztették a legmegfelelőbb vízkijuttatási alkatrészeket. A kertek jelentős része azonban nem díszkert! Bár igaz, hogy erőteljesen terjedőben vannak, ahogy a jóléti társadalom egyre inkább teret hódít magának és az élelmiszer előállításáról már nem mindenkinek magának kell gondoskodnia, hanem könnyen elérhetően és olcsón meg tudja venni magának! Ennek ellenére és a jövőben új reneszánszát élő módon a veteményeskertek és a konyhakertek vannak nagyobb számban és fognak újra még nagyobb számban megjelenni! Szerencsére az automata öntözőrendszer fejlesztések csepegtető és irányzott öntözési része már teljesen átemelhető az otthoni haszonárú növénytermesztésbe is.

Teljesen automatizált módon, nagyon hatékony vízfelhasználás elérésével, szinte deciliter pontossággal tudunk már centiméter pontossággal öntözni! A professzionális termelésben pedig még ennél is finomabban hangolható módon lehet gondoskodni a fenntartható termesztésről.

Jól látható tehát, hogy az automata öntözőrendszer kiállja a próbát és nem csak a díszkertekbe, de túlélésünket segítő növénytermesztésbe is nélkülözhetetlen segítségünkre van!