Zold-kanape

Legyünk bátrak, de igényesek a kanapé választásnál!

Amikor szemünk elé tárul egy nappali, a leghangsúlyosabb benne biztosan az ülőbútor, kanapé, sarokgarnitúra lesz. Árulkodik az ízlésről, a komfortról és az igényszintről is. Mindjárt érezzük, hogy lenne -e kedvünk itt megpihenni, tudnánk -e magunkat otthon érezni.

Attól függően, hogy milyen színű, milyen méretű, mennyire puha, kicsit árulkodik az ülőgarnitúra a használójáról is. Egy rendkívül ízléses zöld kanapé lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, de egy biztos, hogy a tulajdonosa jól érzi magát a föld színek között.

Emellett a kanapé anyaga és formája elárulja a lakók életstílusát és merészségét is. Aki bátran hagyatkozik a saját igényeire és nem másoknak akar megfelelni, az nagyobb valószínűséggel választ olyan bútort, amit valóban szeretni is fog. Éppen ezért, a nappali ülőgarnitúra kiválasztását alaposan át kell gondolni.

Egy több funkciós, modern sarokgarnitúra, ami minőségi anyagból készült, alkalmas akár a nagyobb családi rendezvények, partyk lebonyolítására. A design mellett nagyon fontos a kivitel is. Nem mindegy, hogy rendelkezik -e ágyfunkcióval, van -e ágyneműtartója, relax funkciója, lábtartója; motorosan állíthatók -e egyes részei. Az anyaga is többféle lehet: textil, bőr, zsenília, bársony, textilbőr. Az sem másodlagos, hogy az ülő-, illetve ha kinyitható, akkor a fekvőfelülete szivacsos, vagy rugós.

Nyilvánvaló, hogy egy nappali ülőbútort inkább a napközbeni tevékenységeinkhez, a tévézéshez, családi, társasági élethez választunk, a hálószobánkba az ágyat pedig alvásra használjuk. Mégis lehetnek olyan helyzetek, például egy kisebb lakás, vagy vendégség, amikor a legjobb megoldás egy kanapéágy. A legjobb, ha vásárlás előtt átgondoljuk, hogy az életmódunk általában milyen helyzeteket teremt és a szerint hozzuk meg a döntést.

A merészség megnyilvánulhat a színben, formában, méretben és az elhelyezés szabadságában is.

Az élénk, kiemelkedő színek nagyon jó kontrasztot teremtenek, ha jó az összhang, akkor páratlan stílust eredményeznek. Érdemes modellezni a lehetőségeket.

A forma lehet klasszikus és egész szokatlan is. Bármennyire is tetszik, elsődlegesnek a kényelemnek kell lennie, hiszen a design a hétköznapokban gyorsan másodlagossá válik. Aki szeret eltérni a szokványostól, annak örömet okozhat egy szabálytalan, érdekes forma, ha a különlegesség kényelemmel is párosul.

A sarokgarnitúra, kanapé mérete kell, hogy igazodjon a helyiséghez, ahova kerül. Az elhelyezéssel lehet variálni, de a berendezhetőség határait érdemes szem előtt tartani.

Van, aki nem is tudja elképzelni máshol az ülőgarnitúrát, mint a fal mellett. Mások pedig a kreativitásukat megmozgatva használják ki a lehetőségeket, izgalmassá téve ezzel a teret.