Ahhoz, hogy több releváns jelentkező jelentkezzen az általunk meghirdetett állásra, nem árt néhány alapszabályt betartani. Fontos például, hogy hol hirdetjük meg az adott állást. Erre kínál most megoldást a Lépés Magazin oldal, ahol a hirdetés feladása ingyenes. Munka, job, állás – akármit is hirdetünk, most ingyenesen megtehetjük ezen a dinamikusan fejlődő online magazinban, ahol szórakoztató, érdekes és hasznos tartalom is várja a látogatókat.

A hirdetés szövegének megfogalmazására is fordítsunk figyelmet, az álláskeresők ugyanis nem mindent olvasnak el, nem mindenre kattintanak rá. A hirdetés címe legyen világos és egyértelmű, de igaz ez a szöveg egészére. Amikor rápillantunk a hirdetésre, legyen átlátható. Senki nem olvas el egy tagolatlan hosszú szöveget, tehát címek, alcímek, blokkok mindenképp legyenek benne. Ezek teszik rendezetté a hirdetést. Az álláshirdetés formázása tehát alapvető fontosságú a siker szempontjából. Ha azt szeretnénk, hogy az emberek rákattintsanak a hirdetésünkre, akkor igenis könnyítsük meg az olvasónak a navigációt. Ez azért is jó, mert így lehetővé válik, hogy a hirdetést könnyen átfésüljék a jelentkezők, hogy a legfontosabb részletek elolvasása után döntsenek arról, hogy tovább olvassák-e. Tehát ha elkülönítjük egymástól ezeket a részeket, mind például azt, hogy milyen képesítések, készségek szükségesek a jelentkezéshez, máris előrébb vagyunk. Ugyanis a többi részt, mint például a fizetés vagy a jelentkezés pontos módja, már csak azok fogják elolvasni, akik megfelelnek a feltételeknek. Ezzel önmagunk és az álláskeresők számára is időt spórolunk.

A fizetés kérdése

Hazánkban még mindig nem igazán jellemző, hogy a fizetést beleírnák a hirdetésbe, pedig ez is igazán fontos lenne. Egyes felmérések azt mutatják, hogy ahol bele van írva a fizetési tartomány a hirdetésbe, arra átlagban 30 százalékkal többen jelentkeznek. Ez azért már jelentős arány, figyelembe véve azt a tényt is, hogy sokan azért keresnek új állást, hogy többet keressenek, mint amennyit a jelenlegi munkahelyükről hazavihetnek.

Állás Kalauz