állás keresés

Hogy vonz több jelentkezőt egy álláshirdetés?

Ahhoz, hogy több releváns jelentkező jelentkezzen az általunk meghirdetett állásra, nem árt néhány alapszabályt betartani. Fontos például, hogy hol hirdetjük meg az adott állást. Erre kínál most megoldást a Lépés Magazin oldal, ahol a hirdetés feladása ingyenes. Munka, job, állás – akármit is hirdetünk, most ingyenesen megtehetjük ezen a dinamikusan fejlődő online magazinban, ahol szórakoztató, érdekes és hasznos tartalom is várja a látogatókat.

A hirdetés szövegének megfogalmazására is fordítsunk figyelmet, az álláskeresők ugyanis nem mindent olvasnak el, nem mindenre kattintanak rá. A hirdetés címe legyen világos és egyértelmű, de igaz ez a szöveg egészére. Amikor rápillantunk a hirdetésre, legyen átlátható. Senki nem olvas el egy tagolatlan hosszú szöveget, tehát címek, alcímek, blokkok mindenképp legyenek benne. Ezek teszik rendezetté a hirdetést. Az álláshirdetés formázása tehát alapvető fontosságú a siker szempontjából. Ha azt szeretnénk, hogy az emberek rákattintsanak a hirdetésünkre, akkor igenis könnyítsük meg az olvasónak a navigációt. Ez azért is jó, mert így lehetővé válik, hogy a hirdetést könnyen átfésüljék a jelentkezők, hogy a legfontosabb részletek elolvasása után döntsenek arról, hogy tovább olvassák-e. Tehát ha elkülönítjük egymástól ezeket a részeket, mind például azt, hogy milyen képesítések, készségek szükségesek a jelentkezéshez, máris előrébb vagyunk. Ugyanis a többi részt, mint például a fizetés vagy a jelentkezés pontos módja, már csak azok fogják elolvasni, akik megfelelnek a feltételeknek. Ezzel önmagunk és az álláskeresők számára is időt spórolunk.

A fizetés kérdése

Hazánkban még mindig nem igazán jellemző, hogy a fizetést beleírnák a hirdetésbe, pedig ez is igazán fontos lenne. Egyes felmérések azt mutatják, hogy ahol bele van írva a fizetési tartomány a hirdetésbe, arra átlagban 30 százalékkal többen jelentkeznek. Ez azért már jelentős arány, figyelembe véve azt a tényt is, hogy sokan azért keresnek új állást, hogy többet keressenek, mint amennyit a jelenlegi munkahelyükről hazavihetnek.

Állás Kalauz