férfi az ágyon

Így segíthet szexfüggőség esetén a szexuálpszichológus

Függőség a szexben is létezik. Nem is különbözik nagyon a többi függőségtől, hiszen itt is jellemző a kontrollvesztés. Még akkor is, ha a szexuális kapcsolat emiatt negatív következményekkel jár.

A szexfüggőség szemben áll az egészséges nemi vágyakkal, hiszen a ráfordított idő aránytalanul sok, ami a függőségben szenvedőt is zavarja. Viszont kényszeres igényt érez a szexuális aktusokra, vagy a szexben való részvételre. Mindezt pedig általában titkolja.

Tünetek, melyek szexfüggőségre utalnak:

  • uralja az életet,
  • megnehezít minden más tevékenységet,
  • jellemző a nem helyénvaló vagy kockázatos szexuális tevékenység,
  • állandó a késztetés érzés egyedüllét esetén is,
  • a szexuális tevékenység követői a szégyen, a bűntudat, a szorongás, esetenként a depresszió.

Hogyan lehet megszabadulni a szexfüggőségtől?

A szexfüggőség kezelésével a szexuálpszichológia területe foglalkozik. A képzett és tapasztalt szexuálpszichológus támogatásával megszabadulhatunk a kínzó függőségtől, mielőtt teljesen tönkreteszi az életünket. Felkeresése már egy lépés a megoldás felé, hiszen több módszer is rendelkezésére áll a sikeres terápiához.

A szexuálpszichológus tevékenysége

A szexuálpszichológia különféle kezelési módokat kínál a szexfüggőség felszámolására. A szexuálpszichológus segít abban, hogy a függőséggel terhelt személy jobban megértse saját érzelmi, mentális, szexuális, párkapcsolati működéseit és hatékonyan formálhassa azokat. Ezáltal viselkedése és belső működései örömtelibbé, kiegyensúlyozottabbá válhatnak.

Minden ember egyedi, ezért más és más megközelítést kíván, melyeket a szexuálpszichológus tökéletesen felismer. Támogatja a probléma megértését, változását, majd végül a megszűnését, ami nagy örömet jelent a kliens számára.

Amennyiben segítségre van szükséged, vagy kérdéseid vannak, a furedi.hu weboldalán időpontot kérhetsz az első beszélgetésre.