műfű telepítés

6 tipp műfű vásárlás előtt

Mennyire tartós a műfű?

A műgyep rendszeres ápolással akár 15 évig is eltarthat, de fontos, hogy minőségi gyepet válasszunk és megfelelően telepítsük. Ahhoz, hogy a lehető legjobban nézzen ki, olvassa el, hogyan kell a műfüvet tisztítani, és ne feledje, hogy rendszeresen távolítsa el a törmeléket, mivel az kilyukaszthatja a hálós szövetet.

A műfű jó a kutyáknak?

A műfű nemcsak a kutyák számára tökéletesen biztonságos, hanem más háziállatok számára is. A műfű gyakran jobb megoldás a kutyatartók számára, mint a hagyományos gyep. Állandó hossza ideális játékteret biztosít a kutya számára, valamint strapabíró és ellenáll a háziállatok életének viszontagságainak.

A műfű szintetikus jellegének köszönhetően elkerülhető a káros vegyszerek, például a gyomirtók és a növényvédő szerek használata, így megfelelő és biztonságos környezetet biztosít a háziállatok számára.

Lehet-e lejtőre műfüvet fektetni?

A műfüvet lejtőre is lehet fektetni. A lejtő tetején néhány extra rögzítési ponttal a telepítés hasonló a műfű síkban történő fektetéséhez. Betonra vagy talajra is lefektethető, feltéve, hogy a szemét, a törmelék vagy a növényzet nem kerül az útjába.

A műfű felmelegszik?

A műfüvet úgy tervezték, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek, így a forró és száraz napokon nem kell aggódnia a barna gyep miatt . Sőt, a rövidebb cölöpmagasság és a világosabb színek segíthetnek a magasabb hőmérséklet mérséklésében.

Ennek ellenére a műfű gyep felmelegedhet, ami kellemetlen mezítlábasan. Annak ellenére, hogy nem olyan forró, mint a tégla, a beton vagy a terasz, a szakértők azt tanácsolják, hogy könnyű lábbelit viseljenek, különösen a gyerekek. A műfű-szakértők óva intenek attól, hogy a háziállatokat a műfűre engedjék sétálni, amikor különösen meleg van, az érzékeny mancsaik miatt.

Miért kell homokot tenni a műfűre?

Egyes sűrű kialakítású mintáknak nincs szükségük feltöltésre – egy réteg homokot ecsetelnek a tetejére, hogy a fű súlya nehezedjen. De a legtöbb telepítésnél ez egy döntő fontosságú befejező simítás, amely professzionális megjelenést biztosít. Amellett, hogy a füvet a helyén tartja, megvédi azt a kutyáknak a talpát karmolással szemben. Nyáron hűvösebbé is teszi a füvet, mivel a homok elvezeti a hőt.

Lehet műfüvet porszívózni?

A vásárlók közül néhány azt tanácsolja, hogy ne használjunk porszívót a műfűre. Használjon helyette gereblyét vagy puha fejű kefét, így az nem keveredik össze a fűszálakkal, és nem játszik kárt a vízelvezető rendszerrel.

További kérdéseivel keresse bátran a zoldkoronagarden.hu szakértőit.